VekotinVerstas

From European Medialab Praxis
(Redirected from Laboratoriossa)
Jump to: navigation, search

'Gadget Workshop' '(Vekotinverstas, FI) on projekti, jossa useat organisaatiot kokoontuivat järjestämään pysyvää digitaalista tilaa nuorille. Gadget Workshopin juuret ovat syvästi sidoksissa tiedon jakamiseen ja yhteistyöhön. Wirh European Medialab Praxis, Lasipalatsi Media Center keskittyi nuoriin. Sen jälkeen Gadget Workshop on myös ympäristö, jonka avulla kuka tahansa voi laajentaa teknologiaa, tekniikkaa, taidetta ja IoT-taitoja kokeilemalla, tekemällä ja tekemällä.


'Lasipalatsi Media Center Ltd' 'on Helsingin kaupungin konserni. Muun muassa yritys on erikoistunut digitaalisten taitojen oppimisen parantamiseen. Gadget Workshopin maadoitus on peräisin Euroopan Medialab Praxiksesta. Projektin aikana uuden median laboratorioympäristön määrittelyn pohjalta Lasipalatsi Media Center päätti keskittyä älykkäisiin kaupunkeihin ja älykkääviin teknologioihin, IoT: hen ja mikrokontrollereihin.


Eramus + -rahoitettu hanke (European Medialab Praxis), tiiviissä yhteistyössä Helsingin kaupungin ryhmän muiden organisaatioiden kanssa sekä nykyisen avaruuden ja henkilökunnan kanssa tarjosi perustan Gadget Workshopille. Tavoitteena on innostaa, kouluttaa ja tukea oppijoita, päättäjiä, taiteilijoita ja yrittäjiä, kaikkia kansalaisia ​​ja vuorostaan ​​kasvaa yhteisöjä ja yrityksiä Helsingin kaupungissa. Tarjoamalla tilaa, opastusta, oppimateriaaleja ja luovia projekteja, Gadget Workshop tarjoaa hauskan ja arvokkaan kokemuksen kaikille yhteisön jäsenille samalla kun kaikki voivat tulla yhteen yhtenäisellä tavalla.


'Gadget Workshop lyhyesti'

  • tarjoaa pääsyn monenlaisiin valmistus- ja prototyyppityökaluihin ja -varusteisiin
  • ohjaa ja tukee älykkäitä kaupunkeja ja IoT-ratkaisuja
  • toimii läheisessä yhteistyössä koulujen, yhteisöjen ja kansalaisjärjestöjen kanssa uusien taitojen opettamiseen ja uuden sukupolven innovointiin
  • järjestää tapahtumia, luokkia ja kokoontumisia inspiroimaan, tiedottamaan ja saamaan ihmiset työskentelemään yhdessä "maailman toimivalle kaupungille"
  • toimii yritysten kanssa, innostaa uusia yrityksiä ja käynnistää työn innovatiivisille teknologioille
  • tukee kaupunkeja ja organisaatioita, jotka ovat kiinnostuneita luomaan omia työpajaansa taitojen parantamiseksi kaupunginsa tai yhteisönsä sisällä


Mikä on Gadget Workshop (Vekotinverstas)

'Gadget Workshop' 'on digitaalinen makerspace, joka keskittyy internet-kohteisiin ja älykkäisiin kaupunkeihin. Se on fyysinen paikka, jossa ihmiset voivat yhdessä luoda, jakaa, oppia ja kehittää. Se on tilaa, joka tarjoaa työkaluja luomiseen (perusmikro-ohjaimet, tietokoneet, anturit, erilaiset elektroniset osat, ohjelmointityökalut). Gadget Workshop voidaan perustaa esimerkiksi kirjastosta, koulusta, yhteisökeskuksesta, yksityisen ja julkisen yhteistyön avaruudesta ... Gadget Workshop -ammattilaisilla, nuorilla ja päättäjillä voi tavata ja sekoittaa. Henkinen pääoma jakamisen ja yhteistyön hengessä on tärkeä Gadget Workshop -periaate.


=== Miten Gadget Workshop liittyy Euroopan Medialab Praxis === määriteltyihin periaatteisiin


'Avoin' 'on oltava näkyvä ja käytettävissä oleva tila, joka on liitetty alueeseen

Gadget Workshopilla on viikoittainen ja päivittäinen palvelusaika ja ovet ovat avoinna kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan, yrittämään ja kehittää älykkäitä ratkaisuja ja IoT-gadgeteja. Se tarjoaa ohjausta pysyvässä tilassa, Gadget Workshop @ Kaapelitehdas, mutta myös järjestää tapahtumia (pop-up-työpajoja) kaupungin keskustassa. Tapahtumat järjestetään myös kysynnän mukaan.


'Safe' on ystävällinen ympäristö, ihmisen koko, ilman painetta ja ohjausta

Työskentely Gadget Workshopissa on innovatiivinen ja kekseliäs. Workshop-isännät (Lasipalatsi Media Centerin työnantajat, Forum Virium Helsinki ja Helsingin kaupunki) auttavat rakentamaan ideat ja valitsemaan parhaat työkalut ja ohjelmointityökalut. Helppo pääsy ja ystävällinen, tukeva tunnelma alentaa kynnystä erityisesti nuorille. Mahdollisuus oppia uutta teknologiaa Gadget Workshopissa auttaa ehkäisemään yksinäisyyttä ja tarjoaa inspiroivan tilan koulun tai kodin ulkopuolella.


'Jaa' 'on ihmisen helpotus ja yhteisölliset määrärahat p2p-yhteyden muodostamiseksi

Gadget Workshopin ydin on jakaa: jakaa tietoa, jakaa kokemuksia, jakaa työkaluja ja laitteita ja jakaa hyvää tahtoa. Hallintoa, mainontaa ja työkaluja jakavat kolme eri organisaatiota Helsingin kaupungin ryhmässä. Vähentää kustannuksia ja työmäärää.


'Arviointi' 'antaa ihmisille mahdollisuuden muokata ja parantaa projektia

Gadget Workshop heijastaa ja arvioi tapahtumista ja työpajoista. Workshop-isännät ja muu henkilökunta keskustelevat heidän vaikutelmistaan, mitä meni hyvin ja mitä ei, mitä voitaisiin parantaa ja miten. Kouluissa, kirjastoissa ja kansalaisjärjestöissä, jotka toimivat yhteistyössä Gadget Workshopin kanssa, on enemmän virallista palautetta ja pohdintaa. Näitä signaaleja käytetään työnkulkujen ja rutiinien kehittämiseen. Tekijät, jotka määräävät, milloin työpaja / tapahtuma / työ on onnistunut tai ei, voi vaihdella. Joskus suuri määrä osallistujia on tavoite. Ennalta valittu ryhmä vieraita, se on enemmän siitä, miten helposti jaettuja tietoja on mukautettu ja otettu käyttää. Myös useita uusia ideoita ja uusia ratkaisuja kertoo vaikutuksista.


'Liike' 'on parantaa organisaation taitoja, luoda "liikkumista", innovaatiota organisaatiossa


Gadget Workshop yhdistää enemmän yhden liikkeen:

  • Makerliike,
  • kansalaisten kasvava kiinnostus vapaaehtoistyöhön,
  • innostus elinikäiseen oppimiseen ja
  • uusinta tekniikkaa

ovat kaikki edustettuina Gadget Workshop -ympäristössä.


Yhteistyökumppaneiden kanssa Lasipalatsi Media Center on luottavainen siihen, että medialaboratorioilla ja tarkemmilla Internetin laboratorioilla voi olla valtava osa pelata auttaakseen ymmärtämään älykkäitä kaupunkeja ja huippuluokan tekniikoita, jotka ovat nykyään yhä enemmän läsnä.

Kun nuoret voivat kehittää tulevaisuuden digitaalisten tekijöiden taitoja ja pyrkimyksiä, digitaalinen tietoisuus kasvaa ja perustetaan seuraavan sukupolven ammattihenkilöt.

Kun Gadget Workshop toimii Helsingissä, se liittyy läheisesti kaupungin strategiaan.

Helsingin tavoitteena on olla maailman toimiva kaupunki. Lasipalatsi Media Center etsii myös toisen tavoitteen, jonka asettaa Forum Virium Helsinki: maailman toimiva älykäs kaupunki.

Gadget Workshopin tavoitteena on pyrkiä tähän tavoitteeseen ja asettaa se tiukasti yhteisössä. Rakentamalla kaupungin, oppilaitosten ja liike-elämän välistä silta ihmisten oppiminen voi yleisesti parantaa, ja nuorten mahdollisuudet oppia huipputeknologiaa ja mahdollisuudet löytää tarkoituksenmukaista koulutusta ja työpaikkoja voivat vahvistaa.